Just nu 15% rabatt med koden: DEC15

Kanderade syrener

Kanderade syrener

Ingredienser
Syrenblommor
Äggvita
Strösocker

Gör så här: Skölj syrenen i vatten och lår torka på papper nån minut. Plocka av blommorna från blomstjälken. Häll upp socker på ett fat och lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller skärbräda.
Knäck ett ägg och separera äggvitan i en bunke. Lägg i blommorna och se till att blommorna blir helt täckta.
Ta upp en blomma med pincett och doppa i sockret, häll över med en sked så det kommer socker runt hela. Plocka upp med pincett och skaka försiktigt så eventuella klumpar lossnar men inte så att det lossnar helt så klart. Lägg på bakplåtspappret, strö över lite mer socker så hela verkligen täcks och låt ligga minst ett dygn. Skaka lite försiktigt då och då så blommorna inte fastnar i pappet eller i varann. De kanderade syrenerna ska bli helt stela.

Detta kan man även göra med andra ätbara blommor. Här är några som är fina att kandera med socker.

Penseer, rosblad, lavendel, fläderblommor

 kanderade_syrener

MYCKET ATT HÅLLA KOLL PÅ

Vi hjälper dig med dina företagsblommor